Приједлог буџета за 2018. годину пред одборницима на сједници 22. и 23. децембра

Осамнаеста сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 22. и 23. децембра, са почетком у 9.00 часова, одлучено је на данашњој сједници скупштинског Колегијума. Пред одборницима ће се наћи обиман дневни ред са 66 тачака.

Између осталог, биће ту приједлог буџета Града Бања Лука за 2018. годину, те приједлог ребаланса овогодишњег буџета. На дневном реду ове сједнице наћи ће се и приједлози програма уређења грађевинског земљишта и заједничке комуналне потрошње за наредну годину Одјељења за саобраћај и путеве и Одјељења за комуналне послове.

Буџет је у приједлогу већи за више од два милиона КМ у односу на нацрт, и износи 131.850.000 КМ.

-Приликом креирања буџета за наредну годину водили смо се принципом опрезности на начин да приходе планирамо на такав начин да реално буду и оствариви. Трудимо се да држимо повољан пословни амбијент и све законом прописане обавезе града биће испуњене -  казао је замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић.

Предсједник Скупштине Града Зоран Талић, рекао је да је због обимног дневног реда, одлучено да се 18. засједање одржи два дана.

-С једне стране, сам програм рада Скупштине Града за ову годину је предвидио да завршимо бројна питања а с друге стране, желимо да наметнемо једну нову праксу да се многи програми који би ишли на сједницу у првом тромјесечју за 2018. годину усвајају заједно са буџетом и да већ на почетку године могу да уђу у реализацију, попут програма културе – појаснио је Талић.

На децембарској сједници, одборници ће разматрати и програм рада Скупштине за 2018. годину, приједлог уписних подручја за 26 централних и подручних основних школа на територији града Бања Лука, приједлоге програма суфинансирања културно-умјетничког аматеризма, програма и пројеката у области културе за 2018. годину и календара културних манифестација Града Бања Лука за наредну годину.

На овом 18. засједању је и више информација, и то: о степену наплате пореза на непокретности са приједлогом мјера за повећања обухвата и степена наплате, о активностима на побољшању положаја особа са инвалидитетом и о стању спортских објеката у власништву града. Парламент ће разматрати и извјештај о реализацији Плана капиталних инвестиција града Бања Лука за 2015. и 2016. годину.

Подршка „Мрвицама“
Пред почетак данашње сједнице, Колегијум је подржао акцију Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у РС „Мрвице“ под називом „Удахни живот“ на начин да су позвали хуманитарни број 1412 и тако донирали једну КМ.


Материјал преузет са званичног сајта Града Бања Лука - www.banjaluka.rs.ba