• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Предсједник Талић: Музеј РС приближити грађанима
Предсједник Талић: Музеј РС приближити грађанима PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине Града Зоран Талић је приликом данашње посјете Музеју РС истакао да је потребно активније радити на приближавању рада и понуде ове установе грађанима.

У разговору са директором Музеја Миладином Савићем, предсједник Талић је казао да је Град спреман да им у томе и помогне.

-Ово је установа коју треба приближити грађанима и туристима. Драго ми је увијек када имам прилику да посјетим неку нашу културну институцију и да им се да на значају и званично од стране Града, па и Кабинета. Музеј има итекако шта да понуди. Оно што сам рекао и директору је да мора бити шира и већа кампања у представљању онога што Музеј Републике Српске ради и Град ће се ту максимално укључити – рекао је Зоран Талић.

Директор Музеја РС је изложио предсједнику Талићу одређене проблеме, са којима се ова установа сусреће, али и неколико приједлога, за које је Талић навео да је Град спреман да помогне у складу са својим могућностима.

-Планирамо ове године одлазак у Москву да представимо наш змијањски вез. То је највећи пројекат Музеја од када ова установа постоји. То је наше највеће културно наслијеђе. Мада, имаћемо још много активности, међу којима је и изложба за Дан града „Од науке до илузије“, која ће бити постављена у Музеју – нагласио је Савић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008