• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Иницијативе за априлске награде доставити до 15. фебруара
Иницијативе за априлске награде доставити до 15. фебруара PDF верзија   Верзија за штампу

До 15. фебруара је отворен јавни позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања поводом 22. априла - Дана града.

Подсјећамо да је Комисија за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Бања Лука, објавила 2. фебруара овај јавни позив и да су позвали сва заинтересована правна и физичка лица са подручја града Бање Луке да доставе своје иницијативе.

Одлуком о наградама и признањима, установљене су сљедеће награде и признања:

  • Кључ Града Бања Лука, са Повељом “Почасни грађанин града Бање Луке” (као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја, у свим областима стваралаштва),
  • Златни грб Града Бања Лука (за изузетан допринос у развоју града, његовању односа са другим градовима, за постигнуте врхунске резутлате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта),
  • Плакета Града Бања Лука (за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе, као и за изузетна хумана дјела и испољену храброст), и
  • Награда Града Бања Лука-младима (као посебан вид признања, за значајна остварења у свим областима живота. А уз новчану награду, додјељује се и диплома).

Награде и признања могу се додјељивати појединцима, предузећима, установама и другим субјектима.

Иницијативе морају бити образложене, нарочито: биографија за физичка лица, односно референце за правна лица, разлоге који су утицали на подношење ницијативе, адресу и телефон контакт особе, односно лица које се предлаже, те приједлог награде за кандидовано лице.

Иницијативе је потребно доставити Скупштини града Бања Лука - Комисији за избор и именовања, награде и признања, на адресу: Трг српских владара број 1, 78 000 Бања Лука.

Комплетан јавни позив можете погледати овдје.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008