• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Лакше и брже до карте за позориште уз апликацију „БЛ Театар“
Лакше и брже до карте за позориште уз апликацију „БЛ Театар“ PDF верзија   Верзија за штампу

У Народном позоришту Републике Српске, данас је представљена апликација „БЛ Театар“ помоћу које корисници могу пратити дешавања у свим бањалучким позориштима те резервисати карте за представе.

„БЛ Театар“ доноси све информације о терминима представа, најаве премијера те описе за сваку појединачну представу која је на репертоару, а оно што је најважније јесте да ћете помоћу ње моћи резервисати карте за представе у свега пар једноставних корака. Апликација укључује сва активна позоришта на територији града Бање Луке - Народно позориште РС, ДиС театар, Дјечије позориште РС, Градско позориште Јазавац, Невид театар и Бањалучко студентско позориште.

Умјетнички директор Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић, рекао је да је НПРС са великим задовољством учествовало у овом пројекту након што им је представљена идеја.

- Народно позориште Републике Српске се са задовољством укључило у пројекат БЛ Театар који нашој публици омогућава још један канал комуникације у погледу резервација улазница за наше представе. Апликација је одлично конципирана, прегледна, интиутивна те је као таква једноставна за коришћење најширем опсегу потенцијалне позоришне публике“, рекао је Стојковић.

Према ријечима Љубише Савановића, организатора Градског позоришта Јазавац, посебан значај овог пројекта је и тај што је ујединио сва бањалучка позоришта.

- Надам се да ће публика позитивно реаговати на овај заједнички корак свих позоришта и да ће им апликација олакшати пут до карата за представе -  нагласио је Савановић.

Апликацију је урадила компанија Проинтер, а према ријечима људи из ове компаније, апликација је у потпуности оријентисана према репертоарима бањалучких позоришта, а све је подређено једноставној и брзој резервацији карата.

- Постоје три начина да сазнате информације о представама – одабиром жељеног позоришта на чијој страници ће вам се приказати све актуелне представе, одабиром календара на којем ћете добити обиљежене термине када се у неком од позоришта играју представе, те на страници "Премијере" гдје можете видјети термине свих предстојећих премијерних извођења. Након што одаберете представу која вас интересује, све што треба да урадите јесте да кликнете на дугме "Резервација", затим попуните податке у формулару, одаберете датум и то је све. Потврда о резервацији ће вам доћи на мејл адресу коју сте унијели у формулару – кажу у Проинтеру.

Апликација је потпуно бесплатна, а доступна је корисницима АNDROID  и IOS уређаја. Све детаље и линкове за преузимање апликације корисници могу пронаћи на страници blteatar.com.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008