• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / „Дани културе Ирана“ у Бањој Луци: Изложба и концерт иранске музике
„Дани културе Ирана“ у Бањој Луци: Изложба и концерт иранске музике PDF верзија   Верзија за штампу

Манифестација "Дани културе Ирана 2018" биће одржана у Бањој Луци од 8. до 11. фебруара.

„Имајући у виду то да је град Табриз проглашен центром културе и туризма за 2018. годину, програм ће бити посвећен представљању културе и умјетности овог иранског града. У овогодишњој манифестацији, која ће бити одржана у Бањој Луци и у Сарајеву, учешће ће узети десет врсних умјетника и састојаће се из сљедећег: изложбе, семинара на тему „Осврт на улогу и мјесто умјетности Ирана“, умјетничких радионица, концерта традиционалне иранске музике“, саопштио је организатор Културни центар Амбасаде Ирана у БиХ, истичући да је и овогодишња манифестација оргнизована у сврху размјене културе градова Ирана и БиХ.

Када је ријеч о програму који ће бити одржан у Бањој Луци, за 8. фебруар, у 18 часова, планирано је отварање изложбе „Дани културе Ирана“ у Културном центру Бански двор.  Изложба ће за посјетиоце бити отворена до 11. фебруара. За 10. фебруар, у 18 часова, такође у Банском двору најављен је свечани програм уз вече традиционалне иранске музике. Улаз за све посјетиоце је слободан.  

Програм у Бањој Луци се реализује у сарадњи са Градском управом  Града  Бања Лука, Градском управом Града Табриза, Министарством просвјете и културе РС, Културним центром Бански двор, Универзитетом за умјетност у  Табризу, те генералним Уредом за културу и исламски развој града Јазда.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008