• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Промовисана туристичка понуда нашег града у Љубљани
Промовисана туристичка понуда нашег града у Љубљани PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић са сарадницима присуствовао је данас промоцији туристичке понуде нашег града на Међународном сајму „Натур Алпе Адрија“ у Љубљани.

Како је истакао, Љубљана и Словенија су веома важне за Бању Луку.
-С једне стране, када нешто радимо у Бањој Луци увијек волимо погледати на који начин је то уређено или урађено у Љубљани, а с друге стране много људи из Љубљане и Словеније посјећују наш град, што је био и случај за новогодишње празнике. Управо, за Нову годину у Бањој Луци је било јако пуно туриста из Словеније – казао је градоначелник Радојичић.

Говорећи о туристичкој понуди нашег града, Радојичић је нагласио да у свако доба године у Бањој Луци има различитих дешавања.

- У периоду иза нас, од 1. децембра прошле године до 15. јануара ове године, имали смо 45 дана зимских дешавања у нашем граду. Као и све главне регионалне престонице, за Нову годину организовали смо три ноћи отворених концерата са регионалним звијездама. Много младих људи из Словеније присуствовало је тим концертима – навео је Радојичић.

Он је госте из Словеније позвао да посјете Бању Луку и у наредном периоду, те навео да је наш град већ почетком маја домаћин једног великог спортског догађаја –Бањалучког полумаратона.

Након тога, крајем маја, у нашем граду биће одржани регионални фестивал бајкера и цијела серија дешавања током љета, попут регионалног фестивала демо бендова Демофеста, етно фестивала, Фреш фејв фестивала, Кочићевог збора и многих других догађаја.

-Дакле, Бања Лука је мјесто са фестивалским и манифестационим туризмом, уз много ствари из авантуристичке понуде што је недавно приказао и познати телевизијски канал Национална географија. Они који воле андреналински туризам, могу да пробају рафтинг – рекао је градоначелник Радојичић.

Посебно се осврнуо на гастро понуду и недавно одржан Први фестивал бањалучког ћевапа, који је, и без велике најаве, за један дан посјетило од 10.000 до 15.000 људи.

-Добро дошли у Бању Луку. Видјећете добре људе, гостпримљивост, пробати добру храну – закључио је градоначелник Радојичић.

Током посјете Љубљани, Радојичић ће се у поподневним часовима састати и са градоначелником овог града, Зораном Јанковићем.

Данашњој промоцији, уз представнике Туристичке организације града Бања Лука и Републике Српске, присуствовали су и начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић и шеф Кабинета градоначелника Милан Грубор.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008