• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Зоран Талић на свечаној академији поводом Дана Новог Сада
Зоран Талић на свечаној академији поводом Дана Новог Сада PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, присуствовао је данас обиљежавању 1. фебруара - Дана града Новог Сада. Свечаном академијом у Српском народном позоришту, Нови Сад је обиљежио свој дан, а предсједник бањалучког градског парламента Зоран Талић је истакао да је пријатељство Бање Луке и Новог Сада базирано на дугогодишњој сарадњи и да Бањалучани радо посјећују овај град, посебно када су у питању њихови фестивалски садржаји.

- У Новом Саду можемо пронаћи мноштво примјера на које се Бања Лука може угледати. Имамо њихову подршку када је у питању наша апликација за Европску пријестоницу културе 2024. Они су ту титулу понијели за 2021. и свакако да нам је њихово искуство у том процесу врло драгоцјено. Такође, када смо били у посјети Новом Саду прошле године упознали смо се са процесом дигитализације новосадске Скупштине и њихови савјети су нам помогли да се и сами упустимо у припреме за осавремењавање рада нашег градског парламента – рекао је Талић.

Талић је разговарао и са градоначелницима Куманова и Норича, а са предстваницима Норича отворени су разговори о потенцијалној сарадњи у сфери спорта и образовања, односно о могућностима размјене студената и спортиста.

Подсјећамо Бања Лука и Нови Сад званично су потписали Споразум о сарадњи марта 2006. године, чији је основни циљ унапређење билатералних односа, пријатељствa и сарадњe на принципима добре воље и заједничких интереса, те успостављање непосредних контаката на културном, спортском, образовном и привредном нивоу.

На свечаној академији, престижну Фебруарску награду, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је проф. др Тихомиру Вејновићу, начелнику Клинике за гинекологију и акушерство КЦ Војводине и редовном професору Медицинског факултета у Новом Саду.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008