• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / На помолу рјешење проблема излијевања оборинских вода у Приштинској улици
На помолу рјешење проблема излијевања оборинских вода у Приштинској улици PDF верзија   Верзија за штампу

Проблем са излијевањем оборинских вода у Приштинској улици у насељу Дервиши требало би ускоро да буде ријешен. Наиме, ових дана завршен је поступак јавне набавке за избор извођача радова за изградњу оборинске канализације у дијелу те улице.

Изабрано је предузеће "Грађење Ђурић" д.о.о. Бања Лука, а почетак радова је планиран у првој декади фебруара, уколико временски услови дозволе.

Како су појаснили у Одјељењу за саобраћај и путеве, поступак јавне набавке за извођача радова је провело надлежно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, односно Једница за координацију пољопривредних пројеката АПЦУ, преко које је Граду и одобрен кредит Свјетске банке у износу од 140.392 КМ за изградњу канализације у Приштинској.

- Град је претходно припремио пројектну и сву другу потребну документацију. Пројектом оборинске канализације у дијелу Приштинске улице обрађена је оборинска канализација по траси потока Кременац, на дијелу од Улице Пут српских бранилаца до жељезничке пруге, те низводно од пруге до улива у ријеку Врбас – казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Како је појаснио, на предметном локалитету није квалитетно ријешена одводња површинских вода од падавина, гдје је раније на терену егзистирала траса потока Кременац, која је на више мјеста нарушена изградњом објеката.

-Новом канализацијом, која ће бити изграђена у дужини од 420 метара, биће ријешена одводња оборинских вода са припадајућих сливних површина, као и дотичућих вода из корита повременог водотока Кременац – закључио је Сандић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008