• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Подршка сервисима намијењеним лицима са инвалидитетом
Подршка сервисима намијењеним лицима са инвалидитетом PDF верзија   Верзија за штампу

За суфинансирање пројеката који се односе на сервисе подршке за лица са инвалидитетом планирана су средства и у овогодишњем буџету. Укупно 65.000 КМ биће издвојено за подршку превозу лица са инвалидитетом и дневном центру "Дајте нам шансу-Звјездице".

Како су навели у Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику, за рад Центра за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама „Дајте нам шансу-Звјездице“ предвиђено је 20.000 КМ. Преостали дио средстава, а који је неопходан за функционисање овог Сервис центра у текућој године, обезбједиће се од стране донатара УСАИД-а.

-Укупно 15.000 КМ планирано је за суфинансирање пројекта „Прилагођен превоз лица са инвалидитетом“, који Удружење дистрофичара регије Бања Лука проводи од 2005. године – казала је начелница овог Одјељења, Наталија Тривић.

Од новембра 2016. године на подрчју града у функцији је и услуга „Ин такси“, а коју такође суфинансира Град путем Одјељења за саобраћај и путеве. Ове године за подршку тој услузи предвиђено је 30.000 КМ.

Прије увођења „Ин таксија“, услугу превоза је обављало Удружење дистрофичара регије Бања Лука.

-Ово Удружење је и даље наставило своје активности кроз уговорене вожње за дјецу са инвалидитетом у средње школе, превоз корисника у дневне центре и по потреби врши превоз станара Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Бања Лука – рекла је Тривићева.

Она је додала да Град путем ресорних одјељења реализује само дио подршке сервисима намијењеним за лица са инвалидитетом, а да се значајни дио остварује путем Центра за социјални рад.

-Средства предвиђена за сервисе подршке за лица са инвалидитетом дозначавају се у складу са уговором који Град потписује са удружењима, а планирано је да се уговори потпишу у првој половини фебруара – закључила је Тривићева.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008