• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градска развојна агенција: Прошле године одобрено шест пројеката за оспособљавање радне снаге
Градска развојна агенција: Прошле године одобрено шест пројеката за оспособљавање радне снаге PDF верзија   Верзија за штампу

Градска развојна агенција Бања Лука је током 2017. године припремила и кандидовала шест пројеката за оспособљавање радне снаге према потребама тржишта рада, као подршку рјешавању проблема недостатка радника у секторима обрада метала, дрвета, коже и текстила, те прераде млијека.

Како су саопштили, пројекти су одобрени од стране донатора, у укупној вриједности од 557.895 КМ, те се тренутно налазе у разним фазама имплементације.

-Финансијска средства намијењена су за покривање трошкова обуке незапослених за преко 200 кандидата, а према потребама тржишта рада – истакли су и додали да су им партнери у свим пројектима факултети и средње стручне школе, Биро за запошљавање, те предузећа која се баве прерадом метала, дрвета, текстила и коже и хране. Донатори су:  владе Америке и Шведске кроз USAID/SWEDEN FARMA II пројекат, Швајцарска агенција за развојну сарадњу (SDC) кроз програм „Прилика Плус“, Влада Швајцарске кроз YEP - пројекат запошљавања младих, и Међународна организација рада (ILO) кроз пројекат „Локална партнерства за запошљавање“.

Како су истакли у Градској развојној агенцији, као подршка развоју сектора прерада коже и текстила недавно су одобрена два нова пројекта.

-Прошли мјесец је потписан Уговор о имплементацији пројекта који се финансира из програма ПРИЛИКА ПЛУС, док се потписивање Уговора о имплементацији пројекта који ће финансирати Међународна организација рада из пројекта „Локално партнерство за запошљавање“ очекује у фебруару – закључили су из ове агенције.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008