• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Град поносан на пењачки фестивал "Drill and Chill"
Град поносан на пењачки фестивал "Drill and Chill" PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић, истакао је да је Град поносан на поруке које су отише у свијет захваљујући „Drill and Chill“ фестивалу, који је у организацији Пењачког клуба  „Extreme“  одржан прошле године.

Наиме, у кањону Тијесно одржан је „Drill and Chill“ фестивал, када је цијелом дужином, 200 метара дубоког кањона, на 80 метара дугачким сајлама, у такозваним хамок лежаљкама лешкарило тридесетак младића и дјевојака, учесника овог фестивала, који су дошли у град на Врбасу из свих крајева свијета.

Канал “National Geographic Adventure” је објавио видео о овом фестивалу, којим је промовисана Бања Лука, кањон Тијесно и авантуристички туризам града.

- Драго ми је да је овако добра слика нашег града отишла у свијет захваљујући овом фестивалу и посебно, јер је  једна од мојих првих активности као предсјeдника Скупштине била подршка овом догађају. Посјетио сам локацију прије почетка фестивала, разговарао у више наврата са организаторима из пењачког клуба и тада сам тврдио, а сада се још једном увјерио, да су овакви догађаји свакако у самом врху када су у питању туристички потенцијали нашег града. Фестивал је добио подршку нашег Одјељења за образовање, здравство, спорт и омладину и увјерен сам да ће та сарадња бити још боља ове године – рекао је предсједник Зоран Талић.

Он сматра да би из Бање Луке, али и Републике Српске требало да што више у свијет иду овакве поруке и слике, те да би сви заједно требало да радимо на смиривању политичких тензија, а усмјеримо наше снаге на подршку позитивним догађајима.

- Ми сами морамо да добро упознамо наш град, наше потенцијале, посебно у туристичком, али и у културном и спортском домену. Подршка треба да дође од суграђана, да се више интересујемо и јаче подржимо квалитетне догађаје, које свакако имамо. А признање ће свкако доћи и из иностранства – рекао је Талић.

Видео на страници Националне географије можете погледати овдје.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008