• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Бања Лука домаћин Конгреса Балканске бициклистичке уније
Бања Лука домаћин Конгреса Балканске бициклистичке уније PDF верзија   Верзија за штампу

У Бањој Луци је у току Конгрес Балканске бициклистичке уније (БЦУ), којем присуствује и градоначелник Игор Радојичић. Поздрављајући присутне, градоначелник је рекао да је Бања Лука европски град спорта за 2018. годину. 

Како је навео, за Бању Луку је  важан сваки од спортских догађаја, укључујући и одржавање овог конгреса.

-Поред јубилеја самог Бициклистичког клуба, ове године бициклистичка трка Бања Лука-Београд добија највишу категорију, односно напредује у рангу и то ће бити један од великих догађаја - истакао је Радојичић, те додао да ће град Бања Лука ове године обезбиједити проширење спортских активности за школе и на тај начин настојати подстаћи базу из које ће ићи такмичари према другим клубовима.

Осим челника са Балкана, конгресу присуствују и Роко Катанео, предсједник Европске бициклистичке федерације (ЕЦФ) и Ренато ди Роко, потпредсједник Свјетске бициклистичке федерације.

-Бања Лука је данас не само центар бициклизма на Балкану већ и свијета, с обзиром на то да су на конгресу и представници европске и свјетске асоцијације, али и италијанских и руских бициклистичких савеза - рекао је Владимир Куваља, домаћин Конгреса и потпредсједник БЦУ.

Истакао је да је једна од главних тема избори за предсједника ЕЦФ-а који ће бити одржани у марту.

-БЦУ има 12 делегата у Скупштини ЕФЦ-а, односно скоро четвртину гласача, тако да је наш глас веома важан у избору - навео је Куваља.

Подршку овом конгресу дали су и Министарство за породицу омладину и спорт Републике Српске, а Драган Јаћимовић помоћних министра, истакао је да је ово један од најважнијих спорстских догађаја у Бањој Луци ове године.


Градска управа града Бањa Лукa © 2008