• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градоначелник Радојичић уручио награде најбољим основцима
Градоначелник Радојичић уручио награде најбољим основцима PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом школске славе - Светог Саве, градоначелник Игор Радојичић уручио је данас награде најбољим ученицима из 29 основних школа.

На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци добили су новчану награду у износу од по 150 КМ, поклон књигу „Бања Лука пјесмом опјевана“, аутора Љубомира Милутиновића и  свитак у којем се налазе мапе српских просвјетитеља у изради СПКД „Просвјета“.

Градоначелник Радојичић је рекао да Град додјелом награда жели да скрене пажњу јавности на најбоље младе који долазе, на наше суграђане - најбоље ученике основних школа.
-Ово су млади људи који нису само најбољи у учењу, они се баве различитим ваннаставним активностима, учествују на такмичењима, интересују се за све оно што уназад вијекова помијера свијет. Дакле, нису се само задржали у устаљеним оквирима књиге и учења, него имају пуно шира интересовања и зато заслужују да јавност данас види те младе људе, које ће сутра да воде град и Републику – казао је градоначелник Радојичић. Како је додао, пуно је добре дјеце и ђака, и сигурно је било тешко наставничким вијећима да изаберу оне најбоље.

Један од награђених ђака јесте Каћа Зец, ученик осмог разреда ОШ „Иво Андрић“. Како је рекла, награда јој је веома значајна и представља нешто најважније што јој се десило током основног образовања и она је подстрек за њено даље образовање и напредовање.

Награђени ученик Раде Милаковић из ОШ „Свети Сава“ захвалио је за награду, те истакао да је много важна свим ученицима и подстицај за даље учење.

Светосавске награде сутра ће бити уручене и најбољим ученицима бањалучких средњих школа.

Списак свих награђених ученика основних школа погледајте овдје.

Фото-галерију са данашњег уручења награда погледајте на нашој фејсбук страници.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008