• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Промоција Празника мимозе - дефиле мажореткиња данас у подне
Промоција Празника мимозе - дефиле мажореткиња данас у подне PDF верзија   Верзија за штампу

Потпредсједници Скупштине града Бања Лука Саша Чудић и Милан Милаковић и начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић угостили су данас делегацију Oпштине Херцег Нови. Са представницима ове пријатељске општине су разговарали о могућностима учвршћивања и развоја даље сарадње.

Гости из Херцег Новог данас у Бањој Луци представљају Караван мимозе у оквиру промоције „49. празника мимозе“. У 12.00 часова данас почиње једночасовни дефиле улицама нашег града у оквиру промоције једног од најпознатијих и атрактивних празника у региону. Центром града ће продефиловати 45 учесника из Црне Горе – мажореткиња, кловнова и Градске музике Херцег Нови. Управо су тим поводом са гостима стигле у Скупштину и херцегновске мажореткиње.

Потпредсједник Чудић је поздравио госте у име града и Скупштине и истакао да су везе Бање Луке и Херцег Новог увијек биле добре и да је увјерен да ће сарадња, кроз заједничке пројекте и размјену искустава бити ојачана.

Начелница Наталија Тривић је поздравила настојања да се сарадња ова два града интензивира и додала да је циљ Бање Луке да промовише своје потенцијале када је у питању авантуристички туризам, Врбас, дивље воде, али да се ради и на јачању конгресног туризма. Она је напоменула да је Град спреман за сарадњу, те да су отворене могућности да ова два града заједнички аплицирају за инострана средства са одређеним пројектима.

Весна Самарџић, секретар секретаријата за друштвене дјелатности и спорт општине Херцег Нови је рекла да су у оквиру Каравана мимозе, којим промовишу своју манифестацију, и у Бијељини и у Бањој Луци дочекани са посебном топлином и ведрином.

Представник Туристичке организације Херцег Новог Далибор Вуковић је нагласио да је Република Српска тржиште број један за њих, те да им је важна међусобна промоција туристичких потенцијала.


 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008