• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Од данас подјела бесплатних брошура редова вожње у јавном превозу
Од данас подјела бесплатних брошура редова вожње у јавном превозу PDF верзија   Верзија за штампу

Град Бања Лука је за кориснике јавног превоза припремио брошуре редова вожње, које ће грађанима бити дијељене приликом издавања мјесечних карата, односно од данас, 25. јануара. Суграђани ће брошуру моћи узети и у Градској управи, у холу испред Пријемне канцеларије.

Брошура реда вожње садржи поласке свих 23 линија градског превоза и 34 линија приградског превоза. Поред полазака, саставни дио брошуре, је и мрежа линија као и контакт телефони превозника, саобраћајне инспекције, Одјељења за саобраћај и путеве и контакт телефон за пријаву комуналних проблема, као и друга важна обавјештења за кориснике. Брошуре су припремљење у тиражу од 15.000 комада и грађанима ће бити бесплатно подијељене.

Како су навели из надлежног одјељења, систем јавног превоза путника на подручју Бање Луке се састоји од 23 линије градског превоза, укупне дужине 212,24 километра и 34 линија приградског превоза, укупне дужине 788,70 километара, груписаних у пет група линија које опслужује укупно 106 возила. Колико је систем јавног превоза путника на подручју Града Бања Лука веома велики и сложен систем, говори чињеница да се на мјесечном нивоу реализује око 700.000 километара, односно да се у току године реализује преко осам милиона километара. Дневно је регистровано око 2.500 полазака и чак 99 одсто полазака се реализује.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008