• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Презентација рада инспекцијских органа у 2017. години
Презентација рада инспекцијских органа у 2017. години PDF верзија   Верзија за штампу

Градски инспектори су у 2017. години урадили много посла у различитим областима инспекцијског надзора, извршили више од 15.800 контрола, те, због утврђених неправилности, издали 669 прекршајних налога, рекао је начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман на данашњој презентацији резултата рада овог одјељења у протеклој години.

- У саставу нашег одјељења ради 10 инспекција и свака инспекција је прича за себе, са свим својим специфичностима. Најважнији акценат и у овој години даћемо сузбијању рада на црно, док ћемо у облати урбанизма и грађења интензивно контролисати употребне дозволе, јер знамо да у граду постоји одређени број објеката који немају употребну дозволу. Ријеч је о тридесетак објеката и желимо у 2018. години да их доведемо у стање да могу добити употрербну дозволу – казао је Кецман.

Начелник Кецман је нагласио да у посљедње вријеме еколошке теме добијају примат и да ће одјељење радити на контроли испуњености еколошких стандарда који морају бити задовољени, а који сада вриједе у ЕУ.

- Највећи проблем када је у питању екологија јесу предузећа која, трошећи одређене енергенте, загађују животну средину. Уз ово, можемо поменути и проблеме које имамо у области ветерине, а то су прије свега болести животиња које се периодично јављају. Такође, ми смо у процесу формирања сточног гробља гдје бисмо одлагали лешеве угинулих животиња. То гробље је некада било позиционирано на платоу Мањаче, али је запуштено и сада настојимо да нађемо нову локацију – навео је Кецман.

Он је подвукао да градска инспекција не може много тога да уради без сарадње са републичким Инспекторатом и због тога су данашњој презентацији присуствовали и републички инспектори.

- Позвали смо и колеге начелнике из Градске управе како бисмо заједнички сагледали проблеме и видјели шта можемо учинити како бисмо унаприједили наш рад, а све на добробит грађана и нашег града – закључио је начелник Јанко Кецман.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008