• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Главна саобраћајница кроз Чесму ускоро у новом руху
Главна саобраћајница кроз Чесму ускоро у новом руху PDF верзија   Верзија за штампу

Улица Петра Великог у насељу Чесма ускоро ће добити ново рухо јер је ових дана изабран извођач радова за реконструкцију поменуте улице. Потписивање уговора је у току, а као најповољнији извођач радова је изабрано предузеће „Козарапутеви“ д.о.о. Бања Лука.

Поступак јавне набавке за извођача радова је провело надлежно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, односно Једница за координацију пољопривредних пројеката АПЦУ, преко које је Граду и одобрен кредит Свјетске банке у износу од око 750.000 КМ за реконструкцију Улице Петра Великог.

-Након потписивања уговора, а у зависности од временских услова, очекујемо да Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС што прије уведе извођача радова на градилиште и започне радове на реконструкцији главне саобраћајнице кроз насеље Чесма. Град је претходно припремио пројектну и сву другу потребну документацију, те сукцесивно рјешава имовинско-правне односе – казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве, Славиша Сандић.

Сандић је нагласио да је Влада Републике Српске у октобру прошле године утврдила општи интерес за рјешавање имовинских односа за реконструкцију Улице Петра Великог, на потезу од новоизграђеног моста преко ријеке Врбања до Православне цркве у насељу Чесма.

-Покушаћемо да споразумно ријешимо имовинске односе за што смо издвојили средства у буџету Града. У овом послу морамо имати и подршку мјештана, односно сагласност оних чије је земљиште предвиђено за експропријацију – појаснио је Сандић.

Како је навео, остало је још само пар власника парцела са којима су преговори око куповине земљишта у току.
-Драго нам је да су мјештани са којима смо закључили уговоре о куповини земљишта, схватили значај реконструкције ове саобраћајнице и пристали на сарадњу са Градом, како бисмо им створили боље животне услове – нагласио је он.

Казао је да је планирано да се реконструише око 800 метара Улице Петра Великог односно да иста буде проширена тако што ће имати двије саобраћајне траке укупне ширине шест метара, са обостраним тротоарима ширине по два метра.

- У склопу радова на изградњи саобраћајнице, биће изграђена и нова јавна расвјета, као и оборинска канализација у трупу саобраћајнице - казао је Сандић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008