• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / И ове године планирана средства за суфинансирање вантјелесне оплодње
И ове године планирана средства за суфинансирање вантјелесне оплодње PDF верзија   Верзија за штампу

Град Бања Лука ће и ове године суфинансирати трошкове једне процедуре асистиране репродукције-вантјелесне оплодње, за шта је у буџету планирано 65.000 КМ.

Ова средства као подршка пронаталитетној политици, биће распоређена путем јавног позива, а појединачни износ који ће бити додијељен је 2.500 КМ.

Прошле године, Град је по први пут подржао све захтјеве који су испуњавали услове прописане Правилником о расподјели средстава за подршку пронаталитетној политици Града Бања Лука. 

-Одлуком градоначелника Игора Радојичића, изашло се у сусрет свима који су поднијели валидне захтјеве, тако што су средства са других буџетских ставки пребачена за трошкове вантјелесне оплодње. На основу те одлуке, прошле године подржана су 43 захтјева у укупном износу од 107.500 КМ, умјесто буџетом планираних 65.000 КМ – навели су из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Иначе, у циљу подршке пронаталитетној политици, Град Бања Лука од 2009. године суфинансира трошкове једне процедуре вантјелесне оплодње.

Према подацима надлежног одјељења, од тада до данас позитивно је ријешен 141 захтјев за шта је издвојено преко 362.000 КМ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008