• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Предсједник Скупштине Зоран Талић: Бољи дани за културни живот града
Предсједник Скупштине Зоран Талић: Бољи дани за културни живот града PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Зоран Талић истиче да ће Град у наредном периоду још више пажње посветити унапређењу културног живота Бањe Луке. Он је данас одржао састанке са директорима Народног позоришта Републике Српске и музичке школе „Владо Милошевић“, са којима је разговарао о њиховим плановима за наредни период.

У Народном позоришту РС, са директором ове установе Ненадом Новаковићем и предсједником Управног одбора Александром Пејаковићем разговарао је о значају планиране изградње мултифункционалне концертне и конгресне дворане са новом позоришном сценом, али и представи „Наши дани“ на којој се већ увелико ради, а чија премијера је планирана 3. марта.

Новаковић је казао да је увјерен да ће нови објекат увелико допринијети побољшању и унапређењу културног живота града истичући да ће Бања Лука коначно имати дворану, са много већим капацитетима и са могућношћу да понуде грађанима оперске и балетске представе. Талић је истакао да ће Град увијек подржавати пројекте који доносе квалитетнији и садржајнији живот грађана.

А о тим идејама предсједник Талић је данас разговаро и са директором музичке школе „Владо Милошевић“ Дамиром Јованићем. Ријеч је о школи коју похађа око 900 ученика, а интересовање дјеце из године у годину расте. Жеља је да се младим талентима понуди што квалитетнији програм и боље могућности усавршавања. Након недавног састанка предсједника Талића са Биљом Крстић родила се идеја да ова позната српска етно-пјевачица у Бањој Луци организује своје радионице, које у Србији већ годинама успјешно води.

Представници музичке школе ће у наредном периоду одржати састанак са Биљом Крстић и члановима њене групе „Бистрик“ о могућностима успостављања сарадње кроз музичке радионице, које би свакако обогатиле музички живот града и дале шансу младим талентима да стекну нова знања и искуства.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008