• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Кроз Канцеларију за грађане прошло више од двије хиљаде странака
Кроз Канцеларију за грађане прошло више од двије хиљаде странака PDF верзија   Верзија за штампу

Да је Канцеларија за грађане један од најважнијих сегемната у комнукацији Градске управе показује и податак да је ова служба у 2017. години примла  2.198 странака, а у исто вријеме обрађена су 1.152 захтјева.

Шеф Одсјека за сарадњу са грађанима – Канцеларије за грађане Николина Рачић, истиче да се  у ове предмете не рачунају бројни позиви грађана као и обраћање електронским путем, што такође спада у домен рада ове канцеларије.

Она подсјећа да се сви грађани који желе да изнесу свој проблем или захтјев градоначелнику, а чије је рјешавање у надлежности органа Града, могу обратити писменим путем градоначелнику или директно Одсјеку за сарадњу са грађанима – Канцеларији за грађане.

-У протеклих годину дана, у  директној комуникацији са грађанима вршили смо свакодневну обраду захтјева којима су се странке обраћале градоначелнику али и директно Канцеларији за грађане. Рађена је анализа представки и притужби, информисање грађана о њиховим правима и начинима њиховог остваривања, те припрема писмених одговора на сва питања грађана- истиче Николина Рачић.

У Канцеларији свакодневно подижу стандарде у области пружања услуга грађанима и то  прибављањем свих потребних информација које се тичу остваривања права из надлежности органа Града, упознавањем странака са конкретним законским прописима и пружањем помоћи у што бржем и лакшем остваривању права која им по закону припадају.

-Без обзира на који начин нас грађани контактирају спремни смо да у складу са надлежностима Градске управе Града Бања Лука и градоначелника брзо и ефикасно реагујемо на сваки проблем са којим се наши суграђани суочавају - закључује Николина Рачић.

Канцеларија основана у новембру 2016. године

По налогу градоначелника, у новембру 2016. године основан је Одсјек за сарадњу са грађанима - Канцеларија за грађане. У одсјеку се обављају послови пријема грађана, обраде захтјева грађана, примјена законских и других прописа ради рјешавања захтјева грађана, прибављају се потребне информације надлежних организационих јединица Града Бања Лука са циљем лакшег и бржег остваривања права грађана, припремају и упућују писмени одговори на захтјеве грађана.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008