• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Од накнаде за коришћење природних ресурса: 300 хиљада КМ за саобраћајнице и привреду
Од накнаде за коришћење природних ресурса: 300 хиљада КМ за саобраћајнице и привреду PDF верзија   Верзија за штампу

По основу накнада за коришћење природних ресурса у сврху производње електричне енергије у буџету града у 2018. години очекује се да буде уплаћено 300 хиљада марака. Ова средства биће искоришћена за изградњу саобраћајница и мостова, те субвенције за привреду.

У складу са Законом о накнадама за коришћење природних ресурса у сврху производње електричне енергије, привредна друштва која производе електричну енергију коришћењем хидроакумулационих објеката, плаћају накнаду у буџете јединица локалне самоуправе на чијем подручју су изграђени  ти објекти. Контролу обрачуна и уплате ових накнада врши Пореска управа Републике Српске.

-Ова намјенска средства користе се у складу са годишњим Програмом утрошка средстава од накнада за коришћење природних ресурса у сврху производње електричне енергије, који усваја скупштина јединица локалне самоуправе, за наредну годину. На бази прикупљених средстава у 2017. години за наведене намјене на рачуну јавних прихода у буџету града Бања Лука за 2018. годину планирана су средства у износу од 300 хиљада КМ - истакао је начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић.

Од овог износа, за изградњу саобраћајница и мостова планирано је 60 одсто односно  180 хиљада, а за субвенције за повећање продуктивности и конкурентности привредника и предузетника преосталих 40 одсто односно 120 хиљада КМ.

-Реализацију утрошка средстава остварених по основу ових накнада, вршиће Одјељење за саобраћај и путеве према Програму уређења грађевинског земљишта за 2018. годину и Одјељење за привреду према програму субвениција који ће донијети Скупштина Града - казао је Комљеновић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008