• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Талић примио представнике Бањалучког студентског позоришта
Талић примио представнике Бањалучког студентског позоришта PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић је рекао да је Град изразито поносан на рад и достигнућа Бањалучког студентског позоришта, које се показало као расадник одличних глумачких кадрова. Талић сматра да су културни радници попут чланова ансамбла овог позоришта једни од најбољих амбасадора града.

Талић је данас примио чланове ансамбла БСП-а поводом њиховог учешћа на Интернационалном фестивалу „Златни витез“ у Москви, гдје су освојили „Сребрног витеза“ за представу „Млијеко“, док су „Златног витеза“ за глумачка остварења освојили глумци Јелена Трепетова Костић и Александар Ристановић.

- Сматрам да сте на добром путу и да је пред вама свијетла будућност. Свјестан сам и изазова са којима се сусрећете и да је ваш пут трновит, али ми ћемо наставити да вас подржавамо, а спремни смо да размотримо и на који још начин можемо да вам помогнемо да вам олакшамо рад и да још напредујете – рекао је Талић додајући да су врата Скупштине града увијек отворена за све оне који наш град промовишу у најбољем свјетлу, те напоменуо да су овакви успјеси изузетно важни за град који је ушао у пројекат „Европска престоница културе 2024“.

Директор Бањалучког студентског позоришта Бојана Томашевић је истакла да им много значи што град има слуха за културу, као и чињеница да један предсједник Скупштине града прати њихов рад и представе које приређују. Она је казала да ансамбл из Москве носи дивно искуство и да им је драго што се са наградама враћају у свој град.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008