• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Представа "Занемаримо разлике" 6. децембра у Дому омладине
Представа "Занемаримо разлике" 6. децембра у Дому омладине PDF верзија   Верзија за штампу

Удружење глувих и наглувих регије Бања Лука организује позоришну представу под називом „Стварно нестварно“, која ће бити изведена у Дому омладине 6. децембра, са почетком у  20.00 часова. Представа је планирана као завршна активност пројекта који носи назив „Занемаримо разлике“.

Пројекат се реализује из области социјалне уључености особа са инвалидитетом. Чланови Удружења глувих и наглувих регије Бања Лука због комуникационе баријере издвојени су из друштвене заједнице у којој живе. Како бисмо их укључили у токове заједнице, наводе из Удружења, осмишљене су социјалне активности у виду позоришне представе. На тај начин оствариће се боља социјализација глувих и њихова интеграција у ширу друштвену заједницу. У представи глуми деветоро чланова Удружења глувих и наглувих регије Бања Лука, а они су се учили сценском изражавању кроз едукативне драмске радионице, које су водили глумци из ДИС позоришта.

Овај пројекат Удружење је реализовало у сарадњи са ДИС позориштем младих из Бање Луке. Град Бања Лука подржао је овај пројекат путем јавног позива.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008