• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Завршена јавна расправа о нацрту градског буџета за 2018. годину
Завршена јавна расправа о нацрту градског буџета за 2018. годину PDF верзија   Верзија за штампу

Завршном јавном расправом која је одржана синоћ у Банском двору, окончан је циклус јавних расправа о нацрту буџета Града Бања Лука за 2018. годину. Присутним грађанима, нацрт је представила начелник Одјељења за финансије Божана Шљивар. 

- Обишли смо цијело градско подручје, а према очекивању, грађани су највише занимања показали за комуналне проблеме, који су у вези сa водоводом, канализацијом, изградњом путева и тротоара, расвјетoм и слично. Иако је Град у протеклом периоду доста улагао у комуналну инфраструктуру, ипак то и даље остаје горући проблем за који ће се морати издвојити значајан дио средстав из буџета, не само за одржавање постојећег стања већ и за нове капиталне инвестиције – рекла је Шљивар и додала да ће буџет у приједлогу вјероватно бити већи за око два милиона КМ у односу на нацрт. 

Она је навела да ће се из градског буџета за наредну годину издвојити око 20 милиона КМ за капиталне инвестиције, од чега ће 18 милиона бити издвојено за комуналну инфрастуру, милион марака за уређење пословних зона, а ту су и уређење спомен-обиљежја, те други мањи пројекти. 

- Биће ту и око два милиона КМ за субвенције за привреду и пољопривреду, те средства за кандидатуру за Европску престоницу културе, спорт и слично – рекла је Божана Шљивар. 

Подсјећамо, Скупштина града Бања Лука је на 17. cједници, одржаној 23. новембра, прихватила нацрт градског буџета у износу од 129.370.000 КМ, а јавна расрпава је трајала од 24. новембра до 1. децембра.  


Градска управа града Бањa Лукa © 2008