• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Ниче нови дрворед у „Паркићу“
Ниче нови дрворед у „Паркићу“ PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је, заједно са замјеником Срђаном Амиџићем, посадио садницу дивљег кестена у будућем дрвореду реконструисане пјешачке зоне.

Симболичном садњом дивљег кестена, данас је почело „озелењавање“ популарног „Паркића“, који ће убудуће украшавати кестенов дрворед, као један од симбола града на Врбасу.

Градоначелник Радојичић нагласио је да се ради о малој алеји која ће красити изглед пјешачке зоне.

-У међувремену, грађевински радови на рекострукцији „Паркића“ биће настављени планираном динамиком, наравно у зависности од временских прилика. Тренутно, грађевинци су у фази асфалтирања подлоге, на коју ће бити постављене гранитне плоче, те постављања клупа – навео је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, навео је да у претходном периоду обављен велики дио планираних послова, те да се очекује да ће бити испоштован зацртани рок за радове од четири мјесеца. 

Овим радовима предвиђено је поплочање гранитним плочама, изградња нове расвјете, мобилијара, оборинске канализације и инсталација, као и обнова дрвореда.

Радови на реконструкцији „Паркића“, као прве фазе уређења пјешачке зоне, почели су 20. септембра, а вриједност радова износи 400.000 КМ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008