• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Предсједник Скупштине града у посјети Чајетини и Златибору
Предсједник Скупштине града у посјети Чајетини и Златибору PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић, посјетио је данас Чајетину, гдје је са предсједником ове општине Миланом Стаматовићем разговарао о јачању сарадње двије локалне заједнице, а тема састанка је била и размјена искустава у области пољопривреде и туризма.

Разговарано је о улагањима у  инфраструктуру и потенцијалима ова два краја, јер на Златибору, који припада Чајетини, током године борави велики број туриста из Републике Српске, посебно из Бање Луке.

Са циљем што бољег повезивања Бање Луке и Чајетине делегација града на Врбасу је разговарала и са челницима Туристичке организације Златибор. Највише ријечи је било о јачању активности на размјени гостију/туриста, представници ове туристичке организације би ускоро требало да посјете Бању Луку гдје би, кроз разговоре са надлежним одјељењима Града, та сарадња била конкретизована уз утврђивање акција које би требало да буду реализоване у наредној години.

У овој општини, која управља туристичким центром Златибора, посебно су поноси на пројекте спајања малих сеоских домаћинстава са туристичком понудом Златибора. То је, свакако, како је рекао предсједник Талић, један од модалитета који би могао бити примјењив и у Бањој Луци.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић је овом приликом посјетио и компанију Златиборац из Мачката.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008