• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почели радови на још два дјечија игралишта: радост за малишане Обилићева и Борика
Почели радови на још два дјечија игралишта: радост за малишане Обилићева и Борика PDF верзија   Верзија за штампу

Започели су радови на још два дјечија игралишта у оквиру велике акције Градске управе и друштвено одговорних компанија.

Ријеч је о игралиштима на плажи код Зеленог моста у МЗ Обилићево, коју малишанима поклања Уникредит банка и дјечијем игралишту у насељу Борик, у Кнежопољској улици, којег граде компаније: „Арагоста Инвест“, „Хидрокоп“, „Малбашић компани“ и „Градип“.

На плажи код Зеленог моста биће изграђено ново игралиште, површине око 2.280м2. Планирано је за дјецу од двије до 12 година и садржаваће групу различитих играчака које, између осталог, служе за развијање снаге, флексибилности и моторике, савладавања страха од висине, а истовремено пружати забаву и рекреацију. Поједине справе за игру биће прилагођене дјеци са посебним потребама. Уз играчке, у рубним зонама игралишта предвиђено је постављање клупа и корпи за отпатке.

Уникредит банка за ову инвестицију је издвојила око 50.000 КМ.

Иста вриједност је и игралишта у Кнежопољској улици, донација поменуте четири компаније, које истовремено малишанима Борика граде и игралиште у Улици Раде Врањешевић. 

Идејним пројектом, у Кнежопољској је предвиђена изградња дјечијег игралишта као отворене, уређене површине, са реквизитима за игру дјеце, организовано тако да испуњава све захтјеве безбједности у складу са важећим стандардима, а која ће бити функционална и атрактивна корисницима.

-Реквизити ће бити распоређени на двије одвојене површине, обложене гуменом подлогом за ублажавање пада, на начин да се омогући неометано кретање и игра дјеце узраста од двије до 12 година. Од играчака на игралишту ће бити: кула са тобоганом и пењалицом, висиноимјер, њихалице, љуљашке, клацкалице, вртуљак и друге - наведено је у пројекту.

Подсјећамо да је од почетка године, од када је започела акција Градске управе, саграђено шест игралишта, а да су на више њих у току различите фазе градње. У току су и преговори са новим друштвено одгворним компанијама, којима је Град понудио локације за игралишта како на градском тако и у приградским и сеоским подручјима.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008