• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Дјечији перформанс у Скупштини града
Дјечији перформанс у Скупштини града PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом Недјеље дјетета, предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић, угостио је данас чланове Дјечијег студија глуме „Рода“ и глумицу луткарку Нену Родић, иначе добитницу плакете Града Бања Лука.

У сали градског парламента данас је одржана и симболична празнична сједница Скупштине града под мотом „Срећан ћеш бити свијете, кад усрећиш дијете“, у чијем раду су учествовала дјеца из студија „Рода“, а којом је предсједавао дјечак Никша.

Зоран Талић, који је данас пажљиво слушао дјечије захтјеве сједећи у одборничкој клупи, рекао је да је  присуствовао једној од најрадоснијих и најљепших сједница скупштине.

- На овај начин Град Бања Лука отвара врата свим грађанима, а поготово нашој дјеци. Задовољство ми је било да се данас дружим са нашим најмлађим суграђанима поводом Недјеље дјетета, а моје мишљење је да о дјеци морамо да бринемо 365 дана годишње. Трудимо се да створимо амбијент у граду у којем ће наша дјеца безбрижно да одсрастају. Радимо на изградњи дјечијих игралишта и вртића, а имамо доста добрих пројеката у овој области, јер морамо водити рачуна о нашим младим нараштајима – рекао је предсједник Талић.

Глумица Нена Родић, која ове године обиљежава 45 година умјетничког рада, нагласила је да студио „Рода“ настоји да испоштује све важне датуме када су у питању дјеца и њихова права.

- Без обзира што је јесен, „Рода“ лети и шири крила према свма које воли и жели да развесели. Имали смо низ активности поводом Недјеље дјетета. Играли смо представе у Центру „Заштити ме“ и у Заводу „Мирослав Зотовић“ гдје смо играли за дјецу са посебним потребама. Дјеца су данас имала прилику да виде како изгледа градска Скупштина, а обиљежићемо и Међународни дан дјетета 20. новембар – казала је Нена Родић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008