• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Хор "Бањалучанке" на такмичењу у Каламати
Хор "Бањалучанке" на такмичењу у Каламати PDF верзија   Верзија за штампу

Након вишемјесечних и интензивних припрема,  женски камерни хор „Бањалучанке“ налази се пред новим такмичарским изазовом, јер ће од 11. до 16. октобра, учествовати на интернационалном хорском такмичењу у грчкој Каламати (Kalamata Choir Competition).

Под умјетничким руководством композитора и диригента, професора Младена Матовића, „Бањалучанке“ ће наступити као једини представник Републике Српске и Босне и Херцеговине на овом значајном и лиценцираном међународном такмичењу, које ће окупити више од 50 хорова из читавог свијета.

- Имајући у виду број земаља учесница и квалитет пријављених ансамбала, изузетна је част и привилегија бити представник свога града и републике на једном оваквом такмичењу и даћемо све од себе да оправдамо досадашње резултате и висок рејтинг нашег хора. Иако знамо да су од стране наше јавности увијек висока очекивања када су у питању интернационални такмичарски наступи хора, овај пут одлазимо потпуно растерећени јер је половином ове године, дошло до својеврсне смјене генерација у ансамблу, те је први и основни циљ нашег учешћа на такмичењу у Каламати  тестирање наших тренутних извођачких могућности и припрема Свјетску хорску олимпијаду, која ће се почетком јула идуће године одржати у Јужноафричкој Републици – казао је Младен Матовић пред пут у Грчку.Градска управа града Бањa Лукa © 2008