• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почело уклањање старог моста у насељу Чесма
Почело уклањање старог моста у насељу Чесма PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Игор Радојичић и начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, обишли су данас радове на уклањању старог моста преко ријеке Врбања у насељу Чесма.

-Радови су почели данас и надамо се да ће извођач радова „Козарапутеви“ да их заврши у року од 100 дана колико је предвиђено  уговором - истакао је начелник Сандић и додао да је вриједност уговора 58.000 КМ.

Он каже да још увијек није познато шта ће бити са старим мостом јер ће тек касније да се уради процјена колико је конструкција оштећена.

-Сад је већ видљиво да ће ограда моста моћи да се употријеби,  а за остало тек треба да се утврди који је степен оштећења и да ли може да се користи- нагласио је он.

Сандић је овом приликом најавио да би, на наредној сједници, Влада РС требало да разматра питање утврђивања општег интереса за рјешавање имовинских односа у Улици Петра Великог, на потезу од новоизграђеног моста према насељу Чесма. По рјешавању имовинских односа почела би градња пута у дужини око 600 метара за шта је надлежно Министарство пољопривреде.

-Покушаћемо да споразумно ријешимо имовинске односе за што смо издвојили средства у буџету Града. С друге стране, обезбјеђено је 600.000 КМ да се почне са проширењем пута кроз Чесму.  Уколико временске прилике дозволе надам се да би ове године започели и овај пројекат- казао је Сандић.

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић је истакао како је градњом новог моста преко Врбање стање много боље за становнике, а да би изградња новог пута у Чесми препордила ово насеље.

-Након десетак и више година приче о томе, напокон је дошло до помака и та изградња Улице Петра Великог би требало да крене. У Чесми, која има око 6.000 становника, са главном саобраћајницом која је широка једва некеолико метара имамо  много проблема, а њеном изградњом Чесма би се препордила- рекао је он.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008