• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Кључеви града враћени градоначелнику
Кључеви града враћени градоначелнику PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом завршетка Недјеље дјетета, мали градоначелник Војин Шајић и његови другари из Основне школе „Змај Јова Јовановић“ данас су вратили кључеве града градоначелнику Игору Радојичићу.

Ученици су „реферисали“ градоначелнику шта су радили током Недјеље дјетета и како су „управљали“ градом. Уједно, градоначелник Радојичић је добио и поклоне у виду ученичких радова, на којима су ученици изразили своја права која имају као дјеца, као што су право на школовање, на игру, дружење и слично.

Градоначелник Игор Радојичић је свима захвалио на учешћу у овој лијепој манифестацији, те позвао ученике из ОШ „Змај Јова Јовановић“ да сутра заједно отворе игралиште које је изграђено у оквиру воденог парка Аквана.

Иначе, током Недјеље дјетета организоване су бројне манифестације за дјецу у оквиру пројекта Чаробни град.

Подсјећамо, Недеља дјетета је прилика да се укаже на обавезу поштовања Конвенције УН-а о правима дјетета. Конвенција о правима дјетета је међународни документ, усвојен на Генералној скупштини Уједињених нација 1989. године, а садржи универзалне стандарде које држава потписница Конвенције мора гарантовати сваком дјетету.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008