• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Додијељени пословни простори МУП-у РС и Друштву доктора медицине
Додијељени пословни простори МУП-у РС и Друштву доктора медицине PDF верзија   Верзија за штампу

У наставку 15. сједнице Скупштине града Бања Лука, данас је усвојен закључак о консолидованом извјештају о извршењу буџета Града Бања Лука за првих шест мјесеци ове године. Такође, Скупштина је прихватила и информацију о кредитном задужењу Града и датим гаранцијама закључно са 30.06.2017. године.

Коментаришући извршење буџета, градоначелник Игор Радојичић је рекао да добру вијест представља чињеница да Град редовно извршава све обавезе.

- У првих шест мјесеци ове године изведена је врло важна операција рефинаснирања градског дуга, тако да је наша годишња задуженост сведена са горњег прага од 18 одсто на неких 11-12 одсто. До краја године морамо завршити рефинсиорање дуга старе Топлане. Заправо, цијеле године радимо на реструктурисању јавних финансија како бисмо од 2018. године имали потпуно чисту слику свих наших дугова и дугова јавних предузећа, односно потпуно чисту слику финансија за наредних десет година – нагласио је Радојичић и подсјетио да, од 2008. године, Град има тенедецију значајног пада прихода, која се појавила заједно са великом еконсомком кризом када се степен задужености повећао, а домаћи приходи опали.

Приједлог одлуке о преносу права власништва над ватрогасним возилима такође је добио потребну већину, и на овнову тога, Град Бања Лука ће донирати старија, али потпуно исправна ватрогасна возила општинама Челинац, Котор Варош, Љубиње, Босанско Грахово и Дрвар, док ће једно возило бити донирано КПЗ Туњице у Бањој Луци.

Градски парламент је усвојио и приједлоге одлука о додјели пословних простора у закуп под посебним условима. Тако ће пословни простор добити Друштво доктора медицине Републике Српске у Улици Меше Селимовића број 2, те Министарство унутрашњих послова РС у Улици Југ Богдана број 6. МУП РС ће овај простор користити за послове регистрације возила, јер је садашњи простор недовољног капацитета и долази до стварања великих гужви.

Извјештај о пословању Радничког универзитета у Бањој Луци за 2016. годину, није усвојен. Коментаришући ову одлуку, градоначелник Радојичић је рекао да постоје различита мишљења о Радничком универзитету, те да ће ускоро услиједити разговори о трансформацији ове институције.

- Да није било афере „Наш дом“ гдје смо се ми укључили у борбу за објекат у којем се тренутно налази Раднички универзтет, било би предложено укидање Радничког универзитета. Док се тај случај не ријеши, одлучили смо да не идемо са укидањем већ да пробамо обавити трансформацију. Кроз разговоре са привредницима, појавила се потреба за центром за преквалификацију и доквалификацију. Управо у том свјетлу разговараћемо о трансформацији Радничког универзитета у један такав центар, који би такође требало да буде јавна установа – казао је градоначелник.

Одборници су усвојили и сет одлука у вези са рјешавањем имовинско-правних односа.

Подсјећамо, у првом дијелу скуштинског засједања, које је одржано 27. септембра, именовани су начелници градских одјљења и служби, те Савјет за израду урбанистичког плана.   Подручном одјељењу ОШ „Бранислав Нушић“ је додијељен простор мјесне заједнице у Доњим Колима у којем ће ученици овог одјељења убудуће похађати наставу, јер је постојећи школски објекат стар и дотрајао.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008