• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почела реконструкција друштвених домова у Дебељацима и Драгочају
Почела реконструкција друштвених домова у Дебељацима и Драгочају PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић озваничио је данас почетак реконструкције друштвених домова у Дебељацима и Драгочају.

-Почиње реконструкција објеката оба друштвена дома. Укупно је ове године за реконструкцију друштвених домова на сеоском подручју планирано око 350.000 КМ, и радови ће ове године бити изведени на три објекта на различитим странама града. Осим објекaта у Дебељацима и Драгочају, радови су недавно почели и у МЗ Љубачево, гдје је уклоњен објекат старог дома и биће саграђен нови – казао је градоначелник Радојичић.

Како је истакао, надлежно одјељење је направило процјену стања свих домова на сеоском подручју, и наредних година приступаће се обнављању односно изградњи нових.

-Друштвени дом у Дебељацима је од интереса, прије свега, тамошњем културно-умјетничком друштву које сваке године организује шире манифестације и сигурно је да ће чланови тог друштва имати боље услове за рад. Наравно, објекат ће служити и за друштвени живот свих грађана ове МЗ – казао је градоначелник, додајући да ће бити обављено комплетно унутрашње уређење, замијењена столарија и други радови, изузев кровне конструкције која је у добром стању.

Радојичић је подсјетио да је на том подручју урађено и неколико улица, и то: Тешана Подруговића, Арчибалда Рајса и Понирска.

Предсједник Савјета МЗ Дебељаци Зоран Лукић, захвалио је градоначелнику на подршци у реновирању дома, те нагласио да се доласком нове градске администрације на челу са градоначелником Радојичићем дешавају позитивне промјене у њиховој мјесној заједници, које су мјештани итекако примијетили.

Нешто већи захват биће изведен на реконструкцији објекта у Драгочају, што је и један од приоритета у овој МЗ, уз локалне путеве и водовод који су недавно рађени.

Како је навео градоначелник Радојичић - на овом подручју остаје да се заврши пројекат реконструкције моста на улазу у ову МЗ, који би могао бити реализован сљедеће године.

-Постоји потреба и за реконструкцијом објекта основне школе. Завршава се споменик палим борцима, тако да рјешавамо једно по једно питање на овом подручју – казао је он.

Како је закључио, у случају оба друштвена дома - Град ће са своје стране створити услове, а од савјета мјесних заједница и мјештана се очекује ангажман и организација друштвених дешавања.

Члан Савјета МЗ Драгочај Милан Вучковић, казао је да га радује што се наставило са улагањем у објекат Друштвеног дома, на којем је кров саниран прије двије године.

-Договорићемо се о садржајима у дому и надам се да ће служити сврси којој је намијењен, прије свега за друштвене и културне активности ове МЗ – рекао је Вучковић.

Радове на оба дома изводи предузеће „Прогрес градња“, а рок за завршетак је 90 дана.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008