• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Предсједник Талић у кањону Тијесно: Подршка пењачком фестивалу
Предсједник Талић у кањону Тијесно: Подршка пењачком фестивалу PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић обишао је данас локације у кањону Тијесно на којима ће се у септембру одржати међународни пењачки фестивал „Drill and Chill“.

Лиценцирани инструктор клуба „Extreme BL“ Џенан Хозић, који организује фестивал, упознао је предсједника Талића са свим детаљима везаним за организацију овог важног туристичког и спортског догађаја, који ће у кањону Тијесно од 7. до 17. септембра окупити око 150 пењача из 15 земаља свијета.

Пењачи ће поново преко кањона поставити посебно најлонско уже, преко кога ће спортисти/авантуристи прелазити. Иначе, прошле године је оборен свјетски рекорд у ходању по ужету на надморској висини изнад тла или воде и то управо у Бањалуци на овом фестивалу.

За пењаче широм свијета ово је врло значајан догађај, а локација у кањону, тврде у клубу „Extreme“ је једна од најбољих за развој авантуристичког туризма Бањалуке. Предсједник Зоран Талић је рекао да је ријеч о феноменалном фестивалу, да на најбољи начин промовише град и оно што имамо да понудимо у туристичком смислу.

- Као грађани треба да будемо поносни када овако позитивна слика о нашем граду и природним љепотама иде вани. Терен је прелијеп, локација идеална, са поносом можете ту да доведете госте из иностранства који су жељни авантура. Често сам обилазио овакве терене и увијек ме одушеви наша природа али и растужи то што не искориштавамо наше потенцијале најбоље. Увјерен сам да можемо много више да урадимо у том правцу, што је и један од циљева у наредном периоду – рекао је Талић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008