• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градоначелник Радојичић подржао организацију квалификационог турнира за ватерполо Лигу шампиона
Градоначелник Радојичић подржао организацију квалификационог турнира за ватерполо Лигу шампиона PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Игор Радојичић, разговарао је данас са представницима Ватерполо клуба Бања Лука, који ће од 15. до 17. септембра бити домаћин претквалификационог турнира за Лигу шампиона.

-По први пут у историји града, али и Босне и Херцеговине, Бања Лука ће бити домаћин квалификационог турнира за ватерполо Лигу шампиона, односно угостићемо прваке других европских држава. Ово је изванредна прилика и Град ће са своје стране потпуно подржати овај догађај, и као позиционирање Града Бања Лука на европској спортској мапи, али и као популаризацију пливачких спортова – казао је градоначелник Радојичић, који је и генерални покровитељ предстојећег турнира.

Како је навео, у нашем граду је све више младих који се баве пливачким спортовима и то је важно за Град Бању Луку, која подржава рад Градског олимпијског базена који дјелује у оквиру Јавног предузећа „Аквана“.

-И за град је од великог интереса да се на том базену организују рекреативне и спортске и најуспјешније манифестације, да добијамо резултате и што већи број рекреативаца, и у том контексту су и наши програми попут финансирања школа непливача за оне најмлађе – закључио је градоначелник Радојичић који је, уз честитке за досадашње успјехе, бањалучким ватерполистима пожелио и успјех на турниру у септембру.

Предсједник Ватерполо клуба Бања Лука Слободан Граховац, захвалио је градоначелнику за подршку ВК Бања Лука, клуба који је првак БиХ и ове и прошле године.

-Развијамо овај спорт и он је стално у узлазној путањи. Играмо у првој Б лиги Србији, а наредни циљ нам је играње регионале лиге и наравно пролазак у други и веће кругове европске лиге шампиона. У клубу је и велики број младих играча, на које смо поносни и који су прваци БиХ четири године заредом – казао је Граховац.

Говорећи о предстојећем турниру, Граховац је рекао да ће 19. августа бити познато које ће екипе угостити ВК Бања Лука.

Како је рекао, Бањалучани ће бити домаћин екипама које ће се у оквиру Групе А борити за пролазак у наредну фазу квалификација.

Предсједник Организационог одбора турнира Ненад Стевандић, нагласио је да је ватерполо спорт у Бањој Луци у посљедњих пет година направио историјске успјехе, због чега је и заслужио поштовање и подршку шире друштвене заједнице. Он је подсјетио да је ВК Бања Лука био и домаћин утакмице свјетске лиге између репрезентација Србије и Црне Горе.

-То је први спортски догађај те врсте одржан у Бањој Луци и с те стране имамо сертификат организације свјетских такмичења. На понос је што момци из ВК Бања Лука не примају плату, они су успјешни студенти и име нашег града проносе свугдје гдје играју. И зато се надам да ће наши суграђани да им врате добрим навијањем, које овом приликом и позивам да прате утакмице предстојећег турнира – казао је Стевандић и истакао да је у првој Б лиги Србије највећи број посјета - управо забиљежен на утакмицама ВК Бања Лука.

-Хвала градоначелнику Радојичићу што је препознао предност улагања у овакве манифестације и промовисање града које он успјешно ради, и сада то можемо да оплеменимо и са ватерполом – закључио је Стевандић.

Капитен ВК Бања Лука Стефан Миловановић, рекао је да први пут играју квалификације за Лигу шампиона, те да ће дати све од себе.

Генерални спонзор претквалификационог турнира за Лигу шампиона је компанија м:тел.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008