• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Пријем за представнике Удружења "Јасеновац-Доња Градина"
Пријем за представнике Удружења "Јасеновац-Доња Градина" PDF верзија   Верзија за штампу

Замјеник градоначеклника Бање Луке Срђан Амиџић, састао се данас у Градској управи са представницима Удружења "Јасеновац-Доња Градина".

Предсједник овог Удружења Саша Аћић, упознао је представнике градске власти са досадашњим активностима које су предузете како би истина о концентрационим логорима Јасеновац и Доња Градина допрла до домаће и свјетске јавности, као и о плановима рада за наредни период. На састанку је било ријечи и о могућнсотима да Град Бања Лука помогне у организацији одређених догађаја као и о додјели просторија за рад Удружењу "Јасеновац – Доња Градина".

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић, рекао је да постоји жеља Града Бања Лука да помогне и пренио представницима Удружења да доставе потребну документацију за додјелу простора, како би то онда било упућено у редовну скупштинску процедуру.

Члан Удружења Живко Радишић, истакао је да се Удружење води моралним, научним и стручним захтјевима, желећи да Јасеновац и Доњу Градину извуче са листе заборављених тема и да истина, о ова два највећа стратишта српског народа у овом дијелу Европе, мора изаћи на видјело.

У име Града Бања Лука, састанку је присуствовао и в.д. начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Драгомир Кесеровић, док су у име Удуржења данашњем састанку присуствовали потпредсједник Славољуб Лукић, те чланови Живко Радишић и Бране Божић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008