• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Започела акција кошења амброзије
Започела акција кошења амброзије PDF верзија   Верзија за штампу

Кошење амброзије на јавним површинама започело је данас у мјесној заједници Старчевица.

Прво кошење амброзије у нашим условима треба обавити прије 20. јула, прије цвјетања и производње сјемена и тада уствари и званично почиње акција уништавања амброзије.

-Зато, Градска управа и започиње акцију сузбијања ове коровске биљке половном јула и до краја септембра косићемо амброзију у три наврата. Кошење ће обухватити укупно око 70.000 метара квадратних јавних површина, за шта је у буџету издвојено 20.000 КМ – рекли су у надлежном Одјељењу за комуналне послове.

Као и ранијих година, акција ће обухватити кошење свих јавних површина на којима је евидентирана ова коровска биљка, а то су мјеста гдје се изводе грађевински радови, прекопи и мјеста гдје је депонован отпад.

И грађани могу уништити амброзију у свом окружењу, те их овим путем позивамо да се укључе у акцију и уклоне амброзију са својих приватних парцела.

Уколико уоче амброзију на јавној површинии или у приватним двориштима на урабаном подручју, о томе могу обавијестити Комуналну полицију на телефон број: 051/306-464, те Одјељење за инспекцијске послове уколико је ријеч о присуству амброзије на пољопривредном земљишту на 051/244-428. На располагању им је и број Центра за обавјештавање 121.

Акција ће бити проведена у сарадњи са Комуналном полицијом и Одјељењем за инспекцијске послове, који ће током редовних контрола опомињати власнике дворишта и парцела да су дужни да их одржавају.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008