• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Припремљене за продају грађевинске парцеле са објектима у Пословној зони
Припремљене за продају грађевинске парцеле са објектима у Пословној зони PDF верзија   Верзија за штампу

Ради исказаног интереса привредних субјеката за куповином већ изграђених пословних објеката и земљишта, Градска управа је припремила и понудиће на продају грађевинске парцеле са објектима у Пословној зони у Рамићима.

-Предмет продаје биће укупно четири парцеле са шест објеката и припадајућим земљиштем. Почетна цијена утврђена је процјеном тржишне вриједности урађеном од стране овлаштеног судског вјештака – рекли су у Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање.

Нагласили су да је и ова одлука градске администрације у циљу стварања повољнијег пословног амбијента, те пружања могућности за повећањем брoја запослених у Бањој Луци, а све у складу са Студијом економске оправданости за успостављање Пословне зоне „Рамићи – Бања Лука“.

-Такође, продајом објеката у оквиру Пословне зоне, Град ће остварити значајне приходе, а који ће омогућити даљи развој повољног пословног окружења на подручју Бање Луке – казали су у надлежном одјељењу.

Приједлог одлуке о продаји објеката и земљишта на парцелама у Пословној зони, које су комплетно опремљене јавном-комуналном инфраструктуром, наћи ће се на засједању градског парламента 20. јула.

По усвајању, Градска управа расписаће јавни оглас за њихову продају путем лицитације.

Највећа парцела, која ће бити понуђена на продају, има укупно 7.013 квадратних метара и на њој се налази објекат погона савијања профила. Најмања је парцела од 2.469 м2, на којој се налази објекат електро-машинска радионица.
Преостале двије грађевинске парцеле, које ће бити предмет лицитације, су површине од 5.489 м2 и од 4.749 м2 и на њима се налазе по два објекта. На већој су смјештени објекти гараже и металног складишта, а на мањој – ресторан и комерцијална служба.

Тренутно је у Пословној зони излицитирано 11 грађевинских парцела и унутар зоне ради десет инвеститора, с тим што је један инвеститор купио двије грађевинске парцеле.

Град наставља да улаже у развој зоне у Рамићима с циљем да Бања Лука добије што више производних субјеката и тиме више нових радних мјеста у реалном сектору. Тако је за наставак радова на комуналној инфраструктури буџетом планирано око 900.000 КМ и још око 190.000 КМ за проширење зоне.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008