• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Компанија "Телемакс" поклонила соларно дрво граду
Компанија "Телемакс" поклонила соларно дрво граду PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке, Игор Радојичић и директор компаније „Телемакс“, Аријана Максимчук потписали су данас уговор о даривању соларног дрвета ове компаније граду Бањој Луци.

Потписивањем овог уговора, а уприличеног поводом Дана града и Дана планете Земље, званично је почела реализација пројекта изградње и донирања првог енергетски ефикасног рјешења овакве врсте.

-Ово је добар примјер још једне друштвено одговорне компаније, која се прикључује акцијама које Град спроводи и уклапа се у неколико наших планова. Један од њих јесте екологија, уредан и зелен град. Други сегмент су друштвено одоговорне компаније, које нас помажу у разним акцијама и управо је важно да се створи свијест да је ово заједнички град и да његовом развоју могу сви да допринесу – казао је градоначелник Радојичић.

Према његовим ријечима, соларно дрво, по изградњи, планирано је да своје мјесто нађе у центру града.

-Приједлогом ребаланса буџета требало би да обезбиједимо додатна средства за наставак радова на шеталишној зони  од Господске улице до Народног позоришта РС и онда бисмо ту имали нове садржаје, укључујући и ово соларно дрво – нагласио је градоначелник Радојичић.

Директор „Телемакса“ истакла је опредијељеност ове компаније у погледу креирања иновативних и еколошки ефикасних рјешења.

-Соларно дрво трансформише соларну енергију у електричну што ће грађанима и туристима омогућити пуњење батерија мобилних телефона и осталих паметних уређаја у центру града. Поред ове практичне примјене, жеља нам је да подигнемо свијест грађана о обновљивим изворима енергије као потенцијал који се не користи довољно – рекла је Максимчук.

Из ове компаније, која је специјализована за пројектовање, инжењеринг и уградњу телекомуникационе, енергетске и сигурносне опреме, истичу да су овакви пројекти и пружање подршке неминовни уколико се Бања Лука жели уврстити на мапу енергетски освјештених градова.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008