• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Нови кутак за игру малишана у Борику
Нови кутак за игру малишана у Борику PDF верзија   Верзија за штампу

У бањалулчком насељу Борик, у близини ОШ „Бранко Ћопић“, данас је отворено ново дјечије игралиште, које је донирала компанија Микрофин. Игралиште је, у присуству бројних малишана, отворио градоначелник Игор Радојичић, који је рекао да је Бања Лука, у седмици у којој обиљежава Дан града, добила три нова игралишта, што представља лијепу поруку и потпуно је у сагласности са мотом обиљеавња Дана града – Бања Лука као град младих и пријатељ дјеце.

- Дјеца су добила јако лијеп простор за игру, а видим да су задовољни и грађани Борика. Ова локација је у прошлости била предмет жестоке дебате око њене будуће намјене. Баш када смо потписали уговоре и завршили све формалности око изградње игралиште, појавиле су се сумње шта то градимо. Искрено се надам да ћемо на простору Борика и Центра, гдје живи велики број људи, изградити још неке садржаје који ће бити од користи свим грађанима – нагласио је градоначелник Радојичић.

Директор компаније Микрофин, Младен Боснић, изјавио је да је Микрофин ове године обиљежава 20 година успјешног рада, одлучила је да донира средства за изградњу дјечијег игралишта у Борику, али и за још четири игралишта у градовима БиХ.

- Наша жеља је била да нашем граду из којег смо кренули у наш пословни подухват, поклонимо једно лијепо игралиште и у томе смо успјели. Ми у својим активностима веома водимо рачуна о најмлађој популацији, што смо и сада доказали. Вјерујем да ћемо својим дјелима мотивисати и друге фирме и појединце да раде у истом правцу и помогну да у граду имамо боље и занимљивије садржаје – закључио је Боснић и додао да је Микрофин за изградњу игралишта у Булевару Живојина Мишића издвојио 60.000 КМ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008