• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Особе са Дауновим синдромом укључити у редовне животне активности
Особе са Дауновим синдромом укључити у редовне животне активности PDF верзија   Верзија за штампу

У Банском двору у Бањој Луци, данас је обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом. Тим поводом приређена је манифестација под називом „Хвала ти мајко“ у којој је учествовало 50 дјеце, од којих је 35 са Дауновим синдромом.

Овом догађају присуствовао је и градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да Град Бања Лука даје подршку бројним удружењима која се баве породицом и дјецом, као и онима која се баве дјецом са посебним потребама и потешкоћама у развоју.

- На једној страни, то је подршка која се огледа кроз суфинансирање манифестација, удружења или давања простора за рад, а са друге стране је можда и важнија подршка када се разумију људи и када осјете да су укључени у друштво. Порука данашње манифестације је и порука укључености, и ово је потреба да се и дјеца са поремећајима у развоју укључе у културни и спортски живот и у све друге манифестације које имамо у нашем граду, колико је год то могуће и у редовни образовни систем – поручио је први човјек Бање Луке.

Жељка Перишић Нинковић, директор центра "Дајте нам шансу – Звјездице“, рекла је како је ово традиционална манифестација која се обиљежава већ шесту годину, а ове године је посвећена мајкама.

- Свака тачка програма је пажљиво одабрана и осмишљена, јер је мајка стуб сваке породице, а посебно породице која има дијете са потешкоћама и знамо да је мајчинска љубав највећа на свијету, да она превазилази све изазове које је живот ставио пред њу – рекла је Перишић Нинковић и додала да је, у ових шест година, пуно учињено у смислу видљивости дјеце са потешкоћама у развоју и у смислу смањења предрасуда, али и стварања позитивније средине у којој сва дјеца са потешкоћама могу исказати своје таленте и могућности.


Градска управа града Бањa Лукa © 2008