• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Доставите приједлоге на регулационе планове за уже подручје града
Доставите приједлоге на регулационе планове за уже подручје града PDF верзија   Верзија за штампу

Градска управа позива грађане који живе у ужем градском подручју и друге заинтересоване да доставе своје приједлоге и сугестије на ревизију Регулационог плана дијела централног подручја града Бање Луке. Скупштина Града, на приједлог градоначелника Игора Радојичића, на сједници одржаној 28. фебруара и 6. марта, донијела је одлуку о ревизији овог Регулационог плана.

Ревизијом Плана биће обухваћен простор који се налази између улица: Алеје Светог Саве, Вука Караџића, Јована Дучића, Грчке улице, Николе Тесле, Книнске улице, Булевара Цара Душана, Краља Петра I Карађорђевића, Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, ријеке Црквене, улица Горана Радуловића Бимбе и Васе Пелагића, у површини од 49,74 ха и графички је приказан на карти која ће бити изложена у просторијама Градске управе и мјесних заједница Центар 1, Центар 2 и Булевар. Обухват Плана објављен је и на званичној интернет страници Града Бања Лука (Рубрика: Регулациони планови).

Ово је прилика да се на самом почетку суграђани укључе у израду планског рјешења централног подручја града кроз достављање својих приједлога и сугестија.

Сви приједлози се могу доставити Градској управи Града Бања Лука – Одјељењу за просторно уређење у форми дописа до  2. априла 2017. године.

Осим ревизије овог Регулационог плана, на истој сједници Скупштина Града је донијела одулуку о ревизији још четири РП, и то:
- Регулациони план „Центар –Запад 1“,
- Регулациони план „Центар-Алеја“,
- Регулационог плана стамбеног насеља ''Борик'' у Бањој Луци,
- Регулационог плана „Југ 3“.

У складу са законским прописима, а у жељи да овај процес учини што транспарентнијим и да се омогући веће учешће грађана, Градска управа позива заинтересоване да до 2. априла ове године надлежном Одјељењу за просторно уређење доставе приједлоге и на покренуте ревизије ових регулационих планова.

Обухвате, графичке приказе и мјесто гдје су изложени ови регулациони планови, погледајте овдје.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008