• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Усвојени програми финансирања културе и спорта
Усвојени програми финансирања културе и спорта PDF верзија   Верзија за штампу

У наставку седме сједнице Скупштине Града, одборници су данас усвојили приједлоге програма суфинансирања културно-умјетничког аматеризма, књижевног стваралаштва, програма и пројеката у области културе и туризма и финансирања спорта и физичке културе града Бања Лука за 2017. годину. Подршку су добили и календари културних, туристичких и осталих манифестација Града Бања Лука и спортских манифестација Града за 2017. годину.

Коментаришући данас усвојене програме финансирања културе и спорта, градоначелник Игор Радојичић је рекао да постоји нереално велики број нових клубова, те да Град Бања Лука тренутно има више од 70 спортских клубова на финансирању и суфинансирању, што то не може допринијети квалитету нити резултатима.
Говорећи о овогодишњем Програму финансирања спорта и физичке културе, за шта је из буџета издвојено 2.122.000 КМ, Радојичић је казао да је потребно урадити нови критеријум категоризације спортских организација како би се правилније распоредио новац.

За ову годину, градоначелник је најавио да Град планира изградњу још једне спортске дворане на локацији бившег шопинг центра.
Када је ријеч о надзору над радом спортских клубова, он је казао да Град нема право да формира инспекцију у спорту.
-Оно што може ресорно Одјељење преко којег се реализују средстава, јесте да врши контролу додијељних средстава – рекао је Радојичић.

Градоначелник Радојичић најавио је да ће се на наредној осмој сједници Скупштине наћи и приједлог одлуке о кандидатури Бање Луке за европску пријестоницу културе 2024. године
- То видим као путању за подизање нивоа културе у граду. Значи, стратешки приступ за више културних манифестација и за бољи културни живот – нагласио је Радојичић.

Вршилац дужности начелника Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, Наталија Тривић рекла је да је у овој години 150.000 КМ намијењено за одржавање културних, туристичких и осталих манифестација и 180.000 КМ за културно-умјетнички аматеризам.

Парламент је данас дао „зелено свјетло“ и извјештају о реализацији програма рада Скупштине Града и радних закључака Скупштине за период од 1. јануара до 31. децембра 2016. године и Плану утрошка средстава за техничко опремање Професионалне територијалне ватрогасне једнице Града Бања Лука у 2016. години. Прихваћена је и Информација о стању безбједности на подручју града Бања Лука за 2016. годину.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008