• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Скупштина усвојила програме заједничке комуналне потрошње и уређења грађевинског земљишта
Скупштина усвојила програме заједничке комуналне потрошње и уређења грађевинског земљишта PDF верзија   Верзија за штампу

Скупштина града Бања Лука усвојила је на шестој сједници, која је одржана данас, 31. јануара, приједлоге програма  заједничке комуналне потрошње и уређења грађевинског земљишта Одјељења за комуналне послове и Одјељења за саобраћај и путеве. Такође, усвојен је и приједлог одлуке о измјени Одлуке о висини вриједности непокретности по зонама на територији града.

Усвојен је и приједлог одлуке о доношењу Регулационог плана споменика парковске архитектуре „Универзитетски град“, који подразумијева да ће Шумарски факултет коначно добити свој простор за рад.

- У прошлом сазиву Скупштине овај план није прошао, јер су се сукобљавали различити лобији око простора за градњу. Измјеном плана биће омогућено Шумарском факултету да гради објекат, јер су тренутно подстанари, а предвиђено је и додатно уређење овог простора – нагласио је Радојичић.

Подржан је и приједлог програма рада градског парламента у овој години, а одборници су усвојили и приједлог одлуке о измјенама Пословника Скупштине града Бања Лука.

Потребну скупштинску већину добио је и приједлог одлуке о утрошку средстава за техничко опремање Професионалне ватрогасне јединице у 2017. години, као и сет питања из области просторног уређења. Зелено свјетло на Скупштини добили су и приједлози одлука о рекламирању на територији града Бање Луке, о заштити изворишта Новоселија, о уређењу простора и грађевинском земљишту, те програм утрошка средстава остварених по основу накнада за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије и програм кориштења средстава од накнаде дефинисане Законом о шумама.

Раније јутрос, у првом дијелу сједнице, Скупштина града Бања Лука је усвојила извјештај Комисије за избор и именовање, награде и признања о престанку мандата одборницима Драшку Илићу (СНСД) и Наталији Тривић (Уједињена Српска), а затим су потврђени мандати новим одборницима Станиславу Палији (СНСД) и Маринку Драгишићу (УС).

Одборници су разматрали 25 од предвиђених 39 тачака дневног реда, а наставак шесте сједнице Скупштине града Бања Лука заказан је за понедјељак 6. фебруар 2017. године, у 9.00 часова.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008