• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / У току шеста сједница Скупштине града Бања Лука
У току шеста сједница Скупштине града Бања Лука PDF верзија   Верзија за штампу

Шеста сједница Скупштина града Бања Лука почела је јутрос, а одборници  расправљају о 39 тачака дневног реда.
Након актуелног часа, градски парламент је усвојио извјештај Комисије за избор и именовање, награде и признања о престанку мандата одборницима Драшку Илићу (СНСД) и Наталији Тривић (Уједињена Српска), а затим су потврђени мандати новим одборницима Станиславу Палији (СНСД) и Маринку Драгишићу (УС).

До паузе, расрпава је, између осталог, вођена о приједлогу одлуке о измјени Одлуке о висини вриједности непокретности по зонама на територији града, о приједлогу одлуке о програму рада Скупштине града Бања Лука, те о приједлогу одлуке о измјенама и допунама Пословника Скупштине.

У паузи сједнице, градоначелник Игор Радојичић је новинарима говорио о проблемима који постоје у градској Топлани, а ова тематика ће се наћи на дневном реду у другом дијелу скупштинског засиједања.

- Уговор о испоруци мазута са Топланом има предузеће „Хигат“ које с времена на вријеме неће да испоручује мазут. Исто тако, у писаној форми не одговара на дописе, већ само у једном моменту престане са испоруком, а у другом моменту испоручи енергент. Најкритичније је било половином јануара када је „Хигат“ искористио 1,5 милиона КМ гаранције које је Град дао, а тренутно, мазута има до краја фебруара, зависно од спољашње температуре  – рекао је Радојичић.

У другом дијелу 6. сједнице Скупштине града, између осталог, одборници ће разматрати приједлог одлуке о доношењу регулационог плана споменика парковске архитектуре „Универзитетски град“, затим приједлоге одлука о заједничкој комуналној потрошњи Одјељења за комуналне послове и Одјељења за саобраћај и путеве, те о проблемима у испоруци топлотне енергије, као и сет питања из области просторног уређења и имовинско-правних односа.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008