• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Град суфинансира санацију фасада на четири зграде ЗЕВ-а
Град суфинансира санацију фасада на четири зграде ЗЕВ-а PDF верзија   Верзија за штампу

Град Бања Лука суфинансираће радове на санацији фасада четири стамбене зграде заједница етажних власника, које су изабране путем јавног позива. Ријеч је о ЗЕВ: Алеја Светог Саве бр. 4, 8 и 12, војводе Радомира Путника бр. 1, Краља Петра II 63 и Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7.
За ову намјену, Град ће издвојити око 170.000 КМ, а заједнице етажних власника око 100.000 КМ. Осим на уређењу вањског изгледа зграда, пројекат подразумијева и побољшање топлотне изолације објеката.

-Ријеч је о енергетској ефикасности и о тзв. утопљавању зграда и модернијим стандардима, гдје треба уштедити одређену количину енергије. Ово је уједно пилот пројекат овакве врсте не само у Бањој Луци већ и на простору Републике Српске, гдје су заједнице етажних власника партнери са Градом. Они су успјели да обаве врло захтјеван посао односно да усагласе станаре око пројекта, обезбиједе суфинансирање и договоре се у вези са приоритетима – изјавио је градоначелник Игор Радојичић новинарима послије уручења уговора о обнови фасада представницима заједница етажних власника.
Циљ Градске управе, како је истакао - јесте да са овим пројектом настави и наредне године, за шта су планирана и средства. Градоначелник је, овом приликом, позвао и друге заједнице етажних власника да се наредне године укључе у овај пројекат, како бисмо имали и љепши град и остварили одређене уштеде енергије.

У име ЗЕВ Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7, Јадранка Пиљак-Иванковић захвалила је Граду, како је рекла - на великој помоћи.
-Сам поступак је био врло захтјеван, али смо га усјешно прошли и добили могућност да наша зграда добије енергетски пасош. Ово нам је лијеп поклон пред новогодишње празнике – рекла је Пиљак-Иванковић.
Захвалност за помоћ у суфинансирању санације фасаде на згради, изразила је и представник ЗЕВ Војводе Радомира Путника број 1, Миланка Мудреновић.

Послије данашњег уручивања уговора, Град ће да распише јавну набавку за одабир најповољнијег извођача радова за санацију фасада на одабраним стамбеним објектима, у своје и у име заједница етажних власника.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008