• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градска развојна агенција позива на сарадњу у реализацији пројекта „Локална партнерства за запошљавање“
Градска развојна агенција позива на сарадњу у реализацији пројекта „Локална партнерства за запошљавање“ PDF верзија   Верзија за штампу

Градска развојна агенција позива све заинтересоване партнере за учешће у пројекту „Локална партнерства за запошљавање“, да се јаве овој агенцији. Како наводе из агенције, ради се о трогодишњем  пројекту  који финансира  ЕУ, а чији је циљ подстицање  одрживог, партнерски оријентисаног тржишта  рада на локалном нивоу. Пројект проводи међународна организација рада (ILO) и дио је ЕУ програма за локални развој и запошљавање који представља наставак појединих активности програма за опоравак од поплава у области економског опоравка.

Током презентације пројекта која је одржана крајем маја у Бањој Луци, најављено је да ће бити финансирани пројекти у вриједности од 150.000 до 200.000 евра, с тим да је потребно обезбиједити суфинансирање од стране пројектних партнера у износу од 10% до 40% вриједности пројекта. Кључни индикатор постигнутих резултата пројекта је број новозапослених, односно број незапослених скинутих са листе Завода за запошљавање.

Укупна вриједност пројекта је четири милиона евра, од којих су три милиона евра намијењена за додјелу бесповратних средстава за пројекте предложене од стране конзорцијума минимално пет партнера (општина/град, завод за запошљавање, представника који пружа услуге образовања, послодавца и невладног сектора), а са циљем подршке стварању нових радних мјеста и локалном развоју кроз институционализацију сарадње између локалних актера.

Градска развојна агенција ће пружити помоћ у припреми пројеката или бити партнер у припреми и реализацији заједничког пројекта.

БиХ у програму подршке малим и средњим предузећима

Босна и Херцеговина је, 2. јуна ове године, потписала споразум са ЕУ о учешћу БиХ у програму „COSME“ -   саопштено је из Градске развојне агенције. Ријеч је о програму ЕУ намијењеном развоју малих и средњих предузећа са планираним укупним буџетом од 2,3 милијарде евра за период 2014 - 2020. година.

Како кажу у Градској развојној агенцији, мала и средња предузећа требало би да искористе све структуре у Бањој Луци и Сарајеву које ће бити једна врста платформе и подршке предузетницима, припремати их и наступати приликом кандидовања пројеката.

Више информација о томе шта пружа програм „COSME“ можете наћи на сајту Градске развојне агенције – www.cidea.org (рубрика: Програми и пројекти, ЕУ фондови).

Градска управа града Бањa Лукa © 2008