• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почела изградња инфраструктуре у Пословној зони
Почела изградња инфраструктуре у Пословној зони PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Слободан Гаврановић данас, 17. маја, озваничио је почетак радова на изградњи инфраструктуре у Пословној зони "Рамићи –Бања Лука", вриједне 1.805.680 КМ.
-Протеклу годину радили смо на припреми цјелокупне техничке документације да би реализовали овај значајан пројекат у Пословној зони, јер изградња комуналне инфраструктуре јесте основни предуслов за даљи развој ове зоне. У року од четири мјесеца, колики је рок дат извођачу радова да их оконча, добићемо одговарајући профил саобраћајница, тротоаре, јавну расвјету, системе канализације, водоснабдијевања и електричну енергију за сваку од парцела у оквиру зоне – казао је градоначелник Гаврановић.
Он је нагласио да је изградња инфраструктуре у функцији  развоја постојеће зоне чија је површина 24 хектара, те да ће завршетком радова сваки инвеститор који купи локацију добити све услове и прикључке на својој парцели.
Од укупно десет инвеститора, којима су до сада продате парцеле - два су добила грађевинску дозволу за изградњу пословних објеката, два су у фази добијања дозовле док остали припремају документацију у складу са условима просаним уговором.
-Свима њима је понуђена помоћ нашег Одсјека за локални економски развој како би што прије ушли у реализацију својих пројеката – истакао је градоначелник.

Према његовим ријечима, оно што је до Градске управе биће апсолутно реализовано и завршетком радова на инфраструктури - ова Пословна зона имаће све услове да функционише као добро организована и уређена.
Радове ће изводити предузеће „МГ Минд“, а стручни надзор над извођењем радова je "Институт за грађевинарство" Бања Лука.
Представник предузећа "МГ Минд" Тривун Милановић рекао је да су урађене све неопходне припреме за реализацију пројекта и оцијенио да је могуће да радови буду готови и прије рока.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008