• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Концентрације полена

22.06.2017
Траве средња Коприва средња
Киселица није регистрован Јасен није регистрован
Боквица ниска Липа ниска
Кестен није регистрован Бор није регистрован
Граб није регистрован
Легенда

Пословна зона "Рамићи-Бања Лука"

Пословна зона


Избори за чланове савјета мјесних заједница-2017.

Удружења од интереса за Град

У случају опасности...

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Живот у БЛ / Исплаћене субвенције пољопривредницима
Исплаћене субвенције пољопривредницима PDF верзија   Верзија за штампу

Средства из буџета Града Бања Лука у износу од 149.588 КМ, прикупљена од накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе, ових дана су исплаћена  пољопривреднициама, потврђено је у  Одјељењу за привреду Градске управе Бања Лука.

У складу с правилником о расподјели средстава прикупљених од накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе, Град Бања Лука је путем јавног огласа одабрао 70 пројеката који ће бити реализовани на подручју 22 мјесне заједнице. Како је наведено из Одјељења за привреду,  пројекти ће бити суфинансирани у укупном износу од 149.588 КМ и на овај начин Град помаже пољопривредницим  јер ће, овим средствима, у складу са Законом о пољопривреди,  бити суфинансирани одабрани пројекти чијом реализацијом се стварају услови за оспособљавање неплодног земљишта за пољопривредну производњу (уређење, мелиорација пољопривредног земљишта слабијег квалитета, испитивање плодности, попоравка мање плодног и запуштеног земљишта и сл.).

Средства из буџета Града намијењена у ове исврхе испалћена су  за сљедеће пројекте у пољопривреди: за 52 пројекта у  износу од 97.496 КМ и то  за  поправку  и побољшање плодности земљишта; за 17 пројеката у износу од 48.592 КМ   и то за оспособљавање и уређење пољопривредног земљишта која су деградирана и запуштена, која су лошијег квалитета или су неплодна и  један пројекат у износу од 3.500 КМ за спровођење противерозивних мјера или мелиорације пољопривредног земљишта слабијег квалитета.

У 2015. години за ову намјену у буџету Града планирано је 150.000  КМ. На јавни оглас за додјелу средстава прикупљених од накнада за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе, објављеног крајем априла 2015. године, пријављено је 89 пројеката.
.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008